Wilt u ook besparen maar heeft u nog vragen? Ga naar contact

Energiekosten vaatwasser verlagen: zo doet u dat!

Is het mogelijk om te besparen in de energiekosten door eens kritisch te kijken naar (het gebruik van) uw vaatwasser? Jazeker! Dit geliefde en veelgebruikte huishoudelijke apparaat is voor veel huishoudens onmisbaar geworden en onderstaande tips helpen u energiezuiniger te wassen en zo te besparen op uw energierekening.

 

Volle vaatwasser, flinke besparing

Efficiëntie loont! Door uw vaatwasser netjes in te laden en pas aan te zetten wanneer deze helemaal vol is, hoeft u hem minder vaak te gebruiken. Dit levert op jaarbasis een flinke besparing op.

 

Energiezuiniger wassen door lagere temperaturen

Hoewel een wasprogramma met een hoge temperatuur uw vaat beter schoon maakt, is het niet absoluut noodzakelijk voor elke vaat. Door voor een minder vieze vaat een programma met een lagere temperatuur te kiezen, verlaagt u het energieverbruik aanzienlijk. Tevens kunt u kiezen voor een korter programma.

Wassen tijdens daltariefuren

Maakt u gebruik van het piek- en daltarief? Dan is het uiteraard aan te raden de vaatwasser tijdens de daltariefuren zijn werk te laten doen. Het lagere daltarief zorgt voor een lagere energierekening. Tegenwoordig zijn er slimme vaatwassers, waarop de starttijd kan worden aangepast aan de daltariefuren.

Voorkom sluipverbruik

Sluipverbruik ontstaat, wanneer op de vaatwasser, terwijl deze niet in gebruik is, nog lichtjes blijven branden. De vaatwasser helemaal uitzetten na gebruik voorkomt dit onnodige energieverbruik.

Kies een energiezuinig label!

Wanneer uw vaatwasser aan vervanging toe is en u op zoek gaat naar een nieuwe, let dan op het verschil in energieverbruik tussen de diverse merken en modellen. Energiezuinige apparatuur is dan vaak wel duurder in aanschaf, maar dat bedrag haalt u er met een lagere energierekening al snel weer uit. Het beste kunt u kiezen voor een vaatwasser met energielabel A+++.

Stap over en bespaar!

Benieuwd hoe u, naast bovenstaande tips, nog meer kunt besparen op verschillende producten? Kijk dan op onze bespaarpagina’s en kijk hoeveel u kunt besparen.

Terug naar het overzicht

BESPAREN - HET GOEDE DOEL STEUNEN - ONTZORGEN