Wilt u ook besparen maar heeft u nog vragen? Ga naar contact

Geld besparen tijdens het koken? 8 handige tips!

Koken is voor sommigen een verplichte klus en voor anderen is het een ware passie. Maar wat uw connectie met koken ook is, er valt in de keuken veel geld te besparen. Wij geven u acht handige tips voor een lagere energierekening.

Goedkoper koken

Met onderstaande tips zult u zekeren gaan besparen op uw energierekening. Daarnaast kunt u via onze online tool gemakkelijk vergelijken of u niet teveel betaald voor uw energie.

  1. Kook op gas

De hobbykoks zullen het beamen: koken op gas is beter. Een gasvlam regelt de temperatuur sneller dan een elektrische kookplaat. Dat zorgt niet alleen voor geslaagde gerechten, maar ook verliest u hierbij minder energie. Daarbij is gas goedkoper dan elektriciteit.

  1. Bespaar energie tijdens het koken op elektriciteit

Kookt u elektrisch? Ook dan kunt u uw energierekening verlagen. Een elektrische kookplaat blijft namelijk nog een tijdje warm nadat u hem heeft uitgezet. Profiteer van deze warmte en laat uw gerecht er voor het laatste deel op garen.

  1. Gebruik de waterkoker

Ook is het een goed idee om bij het koken het benodigde kookwater eerst in een waterkoker te verhitten. Dat kost namelijk minder energie dan wanneer dit via een elektrische kookplaat gebeurt.

  1. Wees zuinig met water

Voor alle soorten kooktoestellen geldt: hoe minder water u gebruikt, hoe meer energie u bespaart. Veel water aan de kook brengen, kost namelijk ook veel tijd.

  1. Laat de deksel op de pan

Een pannendeksel gaat het warmteverlies tegen. Is uw gerecht geschikt om onder een deksel te garen? Gebruik hem dan.

  1. Houd de oven dicht

Laat de ovendeur zoveel mogelijk dicht bij het bereiden van uw gerechten. Is het echter koud in huis en is uw gerecht klaar? Open dan de deur voor een warmere keuken.

  1. Kies voor een heteluchtoven

Met een heteluchtoven kunt u lagere temperaturen gebruiken doordat een ventilator de lucht laat circuleren. Hierdoor bespaart u op elektriciteit.

  1. Zet de klok uit

De ingebouwde klok van een oven gebruikt energie. Kijk of u deze kunt uitzetten. Als u nog een oven gaat kopen, kies dan voor een model zonder ingebouwde klok.

Meer kosten besparen?

Wilt u weten hoe u nog meer kunt besparen in de keuken en op andere plekken in huis? Ga dan naar onze Simpel Bespaar Advies energie bespaar tool en ontdek de mogelijkheden. Door over te stappen steunt u daarmee tevens uw lokale sportvereniging!

Terug naar het overzicht

BESPAREN - HET GOEDE DOEL STEUNEN - ONTZORGEN