Wilt u ook besparen maar heeft u nog vragen? Ga naar contact

Zorgverzekering 2018: Wat zijn de veranderingen?

Rond de verkiezingen was de zorgverzekering vaak een onderwerp van verhitte discussies. Nu het nieuwe kabinet dan eindelijk is gevormd, breekt ook de tijd aan waarin de zorgverzekeraars hun nieuwe premies bekend maken. Wat gaat er allemaal veranderen? In dit blog nemen we de belangrijkste wijzigingen met u door.

Eigen risico blijft gelijk

Waar het er begin dit jaar nog naar uitzag dat het eigen risico tot 400 euro zou stijgen, konden we op Prinsjesdag opgelucht ademhalen: ook in 2018 blijft de hoogte van het eigen risico 385 euro. Wel stijgt de zorgpremie voor de verplichte basisverzekering met ongeveer 6 euro per maand. Uiterlijk 12 november moeten alle zorgverzekeraars de nieuwe premiebedragen voor de basis- en de aanvullende verzekeringen bekend hebben gemaakt. Dat is voor veel mensen aanleiding om hun zorgverzekering te vergelijken met zorgverzekeringen van andere aanbieders.

Wijzigingen in de basisverzekering

Naast het eigen risico en de premie voor de basisverzekering wordt de basisverzekering zelf ook op een aantal punten aangepast. Dit zijn enkele belangrijke punten:

  • Mensen met artrose aan de heup- en kniegewrichten kunnen vanaf 1 januari 2018 vanuit de basisverzekering maximaal twaalf behandelingen oefentherapie vergoed krijgen.
  • Oncologiepatiënten die immuuntherapie in het ziekenhuis ondergaan kunnen met ingang van 1 januari 2018 een vergoeding krijgen voor zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling.
  • Zorg voor kinderen tot 18 jaar als gevolg van geneeskundige zorg verschuift met ingang van 1 januari 2018 van de Jeugdwet naar de basisverzekering.
  • De NIP-test (Niet Invasieve Prenatale Test) is veelvuldig in het nieuws geweest. Hiervoor start een subsidieregeling die loopt tot het voorjaar van 2019. Daarna wordt besloten of de NIP-test ook in de basisverzekering wordt opgenomen.
  • Ten slotte maakte de vorige minister van Volksgezondheid Edith Schippers op haar laatste werkdag bekend dat het middel Orkami tegen taaislijmziekte toch in het basispakket wordt opgenomen.

Zoals u kunt lezen zijn er veel wijzigingen. Via onze online tool kunt u kijken welke zorgverzekering in 2018 het beste bij u past!

Meer weten? Neem contact op!

Wilt u ook besparen op uw zorgverzekering? Simpelbespaaradvies.nl helpt u graag met het kiezen van de beste zorgverzekering voor u. Neem contact met ons op via het contactformulier of ga naar onze special zorgverzekeringstool. Door over te stappen steunt u ook gelijk uw regionale sportclub!

Terug naar het overzicht

BESPAREN - HET GOEDE DOEL STEUNEN - ONTZORGEN