Wilt u ook besparen maar heeft u nog vragen? Ga naar contact

Zorgverzekeringspremie verlagen: 3 praktische tips!

Het is weer zover: komende tijd moeten alle zorgverzekeraars hun nieuwe premies voor de basis- en aanvullende zorgverzekering bekend hebben gemaakt. Het overstapseizoen is dus weer begonnen! Tijd om te gaan vergelijken. Vast staat al dat het eigen risico van 385 euro gelijk blijft.

Wat kunt u verder nog doen om te besparen op uw zorgverzekering? Moet u juist een hoger eigenrisico gaan nemen of zijn er nog andere mogelijkheden? Hieronder vindt u drie praktische tips.

1. Neem een budgetpolis

Steeds meer zorgverzekeraars bieden naast de reguliere basisverzekering ook een budgetpolis aan. De premies voor een budgetpolis zijn tot zo’n 10 euro per maand goedkoper dan de reguliere basisverzekering. Deze korting krijgt u in ruil voor minder keuzevrijheid. Zo kunt u bij minder ziekenhuizen en zorgverleners terecht.

Ook kan het zijn dat de verzekeraar alleen de mogelijkheid biedt om via een 0900-nummer of via e-mail contact op te nemen. Als u een budgetpolis overweegt, kijk dan goed naar de zorg die wel wordt vergoed en of het ziekenhuis in uw woonplaats onder de polis valt.

2. Verhoog het eigen risico

Als u geen zorgkosten verwacht, dan kan het lonen om een hoger eigen risico te nemen. Als u voor een vrijwillig hoger eigen risico kiest, dan krijgt u korting op uw maandelijkse premie. Deze korting kan flink oplopen, tot rond de 20 euro per maand.

Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt dat zeker de helft van de verzekerden baat heeft bij een vrijwillig hoog eigen risico, al maakt slechts zo’n 11 procent van de verzekerden hier gebruik van. Kiest u voor een maximaal eigen risico? Zorg er dan wel voor dat u dit bedrag reserveert. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje!

3. Aanvullende verzekering: wel of niet?

Veel aanvullende verzekeringspakketten bieden zorg waar u in veel gevallen geen gebruik van maakt. Daarom is het verstandig om eens kritisch te kijken naar uw aanvullende verzekeringen.

Stap over en bespaar!

Wilt u weten hoe u bij uw eigen of een nieuwe verzekeraar kunt besparen? Onze online vergelijkingstool helpt u bij het maken van de beste keuze in uw situatie. Stap nu over en bespaar op uw zorgverzekering!

Terug naar het overzicht

BESPAREN - HET GOEDE DOEL STEUNEN - ONTZORGEN